Argos Zwevezele

WVFD nr.

Stichtingsjaar

Website

 

Soort Fotografie

 

Lokaal

 

Info vergadering:

Uur

Vakantie

 

026

1974

fotokringargos.be/fotos/

 

Volgens interesse van de leden

 

Tramstraat 8, Zwevezele

 

3de vrijdag van de maand

20u00

juli

Fotoclub Argos Zwevezele zag het licht op 25 februari 1974 in de gemeenteschool. Aan de wieg stonden enkele amateurs met interesse voor zwart-witfotografie.
Aanvankelijk werd veel aandacht en tijd besteed aan allerlei nevenactiviteiten tot, door contact met andere clubs en met de federatie, de wedstrijdfotografie zijn intrede deed.
Na enkele jaren van intensieve competitie kreeg het heimwee naar de sfeer van de beginjaren weer de bovenhand. Het strijdperk werd verlaten en nu fotografeert elk weer wat hij/zij zelf leuk of mooi vindt. In ongedwongen sfeer wordt over fotografie gepraat en worden foto’s getoond. Smaak kan erg verschillend zijn en “mooi” is soms zeer subjectief… Gelukkig maar! Regelmatig gaan wij op foto-uitstap. Sprekers als bv Lieve Blancquaert, Michiel Hendrickx, Bieke Depoorter, Tom Linster enz kwamen bij ons langs.
Intussen is de zwart-witfoto verdrongen door de dia, die vandaag een stap opzij moet zetten voor het digitaal bestand. De nieuwe technologie biedt onbegrensde mogelijkheden aan de creatieve amateurfotograaf.

Dit betekent niet dat er geen leden meedoen aan bv wedstrijden van het WVFD, op indivuele basis. Na Berlijn, Boedapest gaan we dit jaar naar Lisabon (4 dagen) …

  • Facebook Clean

© 2017 by WVFDvzw.  0468/ 30 81 40  wvfd@telenet.be            webmasters Rudy Dubois / Marc Notredame